Katalógus

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

03.08.2023 01:08

Pipettahegyek - ez is fenntarthatóbb lehet

Az Eppendorfnál felismerjük, hogy a műanyag fogyóeszközök kulcsfontosságú szerepet játszanak a laboratóriumban. Ugyanakkor tisztában vagyunk azzal is, hogy a modern tudomány követelményeinek és a környezetvédelemnek az egyensúlyozása kulcsfontosságú kihívás az élettudományi laboratóriumok vezetésében. Ezért, amikor és ahol csak lehetséges, a "Csökkentés, újrafelhasználás, újrahasznosítás" elvét követjük, és egyre inkább a bioalapú nyersanyagok használatára támaszkodunk.

Reduce, Reuse, Recycle
Az epT.I.P.S.® pipettahegyek csomagolási lehetőségei tekintetében 2002 óta kizárólag a nem elősterilizált tisztasági fokozatok esetében az újrafelhasználható
epT.I.P.S. dobozokra támaszkodunk. Ezeket újra és újra meg lehet tölteni az előre behelyezett utántöltőinkkel, és szükség esetén akár 100-szor is autoklávozhatók.
Csak a közelmúltban alakítottuk ki az epT.I.P.S. Eldobható állványok kialakítását olyan mértékben racionalizáltuk, hogy mérettől függően akár 30%-kal kevesebb műanyagot használtunk fel ezekben az állványokban, amelyek megfelelnek ügyfeleink legmagasabb igényeinek.


Ebben az évben még egy lépéssel tovább mentünk:
Kifejezetten az elősterilizált pipettahegyek számára fejlesztettünk ki egy új csomagolási formát, amely mérettől függően akár 54%-kal kevesebb polipropilént igényel, mint a fent leírt eldobható állványok. A szintén újratervezett epT.I.P.S. Box 2.0-val együtt ezek a "Sterile Reloads" egy fenntartható, műanyagtakarékos rendszert alkotnak.
Az Eppendorfnál tisztában vagyunk azzal, hogy a műanyag fogyóeszközök milyen fontos szerepet játszanak a laboratóriumban.
Ugyanakkor tisztában vagyunk azzal is, hogy a modern tudomány követelményei és a környezetvédelem közötti egyensúly megtalálása kulcsfontosságú kihívást jelent az élettudományi laboratórium vezetése számára.
Ezért, amikor és ahol csak lehetséges, követjük a "Csökkentés, újrafelhasználás, újrahasznosítás" elvét, és egyre inkább támaszkodunk a bioalapú nyersanyagok használatára.

Bioalapú nyersanyag
Az új steril újratöltők bevezetésével egyidejűleg optimalizáljuk a bennük található pipettahegyek fenntarthatóságát is. A bioalapú polipropilénből (PP) készült Eppendorf Tubes ® BioBased sikeres bevezetését követően az új Sterile Reloads pipettahegy-változatai is bioalapú PP-ből készülnek. A bioalapú PP-vel a nyersolajat nagyrészt 2. generációs étolajjal, azaz elsősorban az élelmiszeriparban keletkező étolajhulladékkal és maradékokkal helyettesítik. A megújuló nyersanyagokon alapuló PP és az összes gyártási lépés az ISCC Plus - a fenntartható termékek előállításának elismert, világelső tanúsítási rendszere - által tanúsított.

BioBased - no kompromisszumok
A pipettahegyek minőségükben és teljesítményükben nem különböznek a fosszilis alapú epT.I.P.S. és ep Dualfilter T.I.P.S.® pipettahegyektől. Minden minőségi garancia, amelyet a
termék- és tételspecifikus tanúsítványainkkal nyújtunk, az epT.I.P.S. és az ep Dualfilter T.I.P.S. BioBased-re is érvényes. A bioalapú nyersanyagból készült pipettahegyekre való áttérés nem jelent kockázatot a mintákra vagy a vizsgálati eredményekre nézve
.

További hírek

A Mastercycler® X40 segítségével a napi laboratóriumi rutinok nem csak megbízhatóak és hatéko...

A Takara Bio Inc (Takara Bio) és az Eppendorf SE, az élettudományi ipar két vezető vállalata örömmel jelenti be együttműködését egy stratégiai közös marketing megállapodás keretében.
promóciók 2023. szeptember 01. - 2023. december 31

A hamburgi székhelyű Eppendorf SE élettudományi vállalat idén 28. alkalommal ítéli oda rangos kut...

Az Eppendorf Xplorer® és Xplorer plus egycsatornás pipettákat a My Green Lab® tanúsította...

Mivel a kutatás és fejlesztés időigényes iparág, állandóan szükség van időtakarékos digitális meg...