Katalógus

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

29.09.2023 01:09

Csillag fogantyúk és golyós zárócsapok biztonsági funkcióval a KIPP-től

Biztonság ellenőrzés alatt

A HEINRICH KIPP WERK új csillagfogantyúkkal és biztonsági funkcióval ellátott golyós reteszekkel bővíti portfólióját. A fogantyúk és csavarok véletlen kioldását megakadályozó integrált reteszelő mechanizmusnak köszönhetően az innovatív új fejlesztések az alkalmazások széles körének biztonságát és funkcionalitását javítják.

A KIPP új, biztonsági funkcióval ellátott csillagfogantyúi optimális megoldást kínálnak minden olyan esetben, amikor meg kell akadályozni a rögzítési ponton a véletlen nyitás vagy zárás miatti változásokat, ugyanakkor a fogás és a felhasználóbarátság is szükséges. A lehetséges alkalmazások ennek megfelelően sokrétűek, és a gépészettől a méréstechnikán át a sport- és rehabilitációs berendezésekig terjednek.

A csillagfogantyú alapállapotban szabadon forgatható, és nincs kapcsolata a befogási ponttal. Csak a fogantyú megnyomásakor kapcsolódik be a fogazás, és a szorítás egy - választhatóan acélból vagy rozsdamentes acélból készült - menetes perselyen vagy menetes csavaron keresztül oldható vagy húzható meg. A visszaállítás a csillagfogantyú kioldása után azonnal megtörténik egy erős, rozsdamentes acélrugó segítségével. Ez a biztonsági funkció megakadályozza a beállított pozíciók véletlenszerű beállítását.

Ergonomikus kialakítás és kiváló minőségű anyagok
A csillaggombok ergonomikus kialakítása a DIN 6336 szabványon alapul, és kényelmes kezelhetőséget biztosít. A kéz természetes helyzetének figyelembevételével a kényelmes kezelés hosszabb időn keresztül is biztosított. Emellett a tervezési koncepció lehetővé teszi a könnyed fogást és elforgatást, ami fokozott termelékenységet és pontosságot eredményez.


A strapabíró és tartós anyagok használatának köszönhetően a csillaggombok ideálisan megfelelnek az ipari környezet magas követelményeinek, ahol hosszú távon megbízható teljesítményt nyújtanak. A fogantyúk különböző méretekben, M4-től M10-ig terjedő belső vagy külső menettel, piros vagy fekete színben kaphatók. A csillagfogantyúk tetején található zárszimbólum jelzi a termékek különleges mechanizmusát.


Golyós zárócsavarok nyomóhengeres zárral
Az új zárható golyós zárócsavarok a hagyományos golyós zárócsavarok továbbfejlesztése, és igény szerint rozsdamentes acél fogantyúval, műanyag fogantyúval vagy műanyag T-markolattal kaphatók. A tolóhengeres zár kulcsos kinyitásával a két golyós reteszelés feloldható, és az összekapcsolandó alkatrészek szétválaszthatók. Ha a zárat kézzel nyomjuk be, a golyók biztonságosan rögzítik a csatlakozást. A feloldás csak kulccsal lehetséges.


Ez a zárszerkezet lehetővé teszi a golyós zárócsavar rögzítését a zárt helyzetben, így megakadályozza annak illetéktelen eltávolítását vagy manipulálását. Ezzel a funkcióval felszerelve a retesz olyan területeken használható, ahol a biztonság és az ellenőrzés kiemelt fontosságú, például az iparban, az építőiparban vagy a logisztikában.

Látogasson el hozzánk a Motek kiállításon Stuttgartban 2023. október 10-13. között a 3. csarnokban, a 3520-as standon.

További hírek

Tiszta út a munkadarabok cseréjekor
Általános értékelés: Nagyon jó!
A biztonság találkozik a formatervezéssel
Hogy csak az legyen bent, aminek bent kell lennie
Nagy súlyok könnyű és biztonságos vezetése
Alapok és betekintés #kippresso formátumban