Katalógus

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

28.07.2021 01:07

Új ütközéscsillapítók az ACE-től: alumínium és acél alkatrészek vészfékezéshez

A langenfeldi ACE Stoßdämpfer GmbH új ütközéscsillapítóival robusztus, eldobható megoldásokkal bővíti portfólióját a biztonsági termékek területén. Ezek speciális alumínium- vagy acélcsőből készülnek, amely ütközéskor a szándéknak megfelelően összecsuklik, és az ütközés kinetikus energiáját hővé alakítja át. A gépelemek baleset esetén a magas, egyenletes, 98 százalékos energiaeloszlás révén védik a szerkezeteket. Az ACE Stoßdämpfer GmbH ütközéscsillapítói nagyfokú hosszú távú stabilitást nyújtanak a mindennapi használat során, valamint kiváló védelmet nyújtanak vészleállás esetén. Könnyen felszerelhetőek és cserélhetőek egy baleset után.

Nagy elnyelőképességű egyirányú megoldások vészleállításhoz

Az új ütközéscsillapítók rendkívül hatékony és gazdaságos egyirányú megoldást kínálnak a tervezőknek a berendezések vagy gépek hatékony védelmére. Így érdekes alternatívát jelentenek az irreverzibilis és reverzibilis szerkezeti csillapítókkal, valamint a hidraulikus biztonsági lengéscsillapítókkal szemben. Az ACE új biztonsági termékei speciálisan kialakított alumíniumcsőből vagy acélból készülnek, külső átmérőjük 87,5 mm az alumínium változatoknál és 63 mm és 38 mm az acél változatoknál. Alapesetben tíz alaptípus áll rendelkezésre, amelyek energiaelnyelése vészleállító alkalmazásokban 670 Nm/ütemtől 11 200 Nm/ütemig terjed. Az alkatrészek maximális lökethossza típustól függően 45 mm és 160 mm között mozog, miközben a 13 000 N és 70 000 N közötti alacsony támasztóerők döntően hozzájárulnak a szerkezetek rögzítéséhez. A gyakorlatban ezek az értékek tovább növelhetők az ütközéselnyelők soros vagy párhuzamos elrendezésével, hogy az említettnél nagyobb energiaértékeket lehessen egy csapásra elvezetni.

A kifinomult tesztsorozatban kifejlesztett vészleállítók további előnyei az egyszerű telepítés, a meglévő rendszerekbe való könnyű utólagos beépítés, valamint a gyors csere és a baleset utáni csökkentett állásidő. Ezenkívül az elem deformációjából rekonstruálható az ütközéses esemény, és a legjobb esetben elkerülhető a jövőben. Az ACE Stoßdämpfer GmbH új ütközéscsillapítói 24 órán belül szállíthatók a langenfeldi raktárból, és jó ár-érték arány jellemzi őket. Az alaptípusok már sok helyen megbízhatóan rögzítik a robotikában használt lineáris egységeket, valamint a szerszámgépek, szállítórendszerek és magasraktári tároló- és raktározórendszerek véghelyzeteit. Az ACE személyre szabott típusokat is kínál, amelyeket a vállalat kérésre szállít.

További hírek

A digitalizációt és a lean menedzsment megközelítést sok vállalatnál üdvözlendő fogyókúrának teki...

A kerekesszékek tesztelésekor a gyártók érthető okokb&...

A kerekesszékek tesztelésekor a gyártók érthető okokb&...

A vészleállító szakemberek ünneplik a filmes és televíziós premiereket
Ha az ipari csillapítási technológiáról van szó, az ACE az egyik első választási lehetőség a legtöbb mérnök és tervező számára világszerte. Nem számít, hogy a szakemberek manapság milyen megkeresésekkel fordulnak hozzájuk, az ACE mindig gyorsan válaszol rájuk, akár online, akár személyes kapcsolatfelvétel útján a helyszínen.

A kerekesszékek kialakításában még sok a javítanivaló. Ezt mutatja az egytengelyes Hoss Mobility,...