Katalógus

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

25.09.2021 01:09

ACE ipari lengéscsillapítók: Automatizálásra szabva

Az automatizált folyamatokban a romboló energiák gyors és megbízható levezetésének hatékony módja a kis és ipari lengéscsillapítók használata. A lineáris jelleggörbék a hidraulikus alkatrészeket más csillapítási megoldásokkal szemben kiemelkedővé teszik, amikor a mozgó tömegek gyors, biztonságos és pontos lassításáról van szó. A különösen nagy teljesítményű csillapítóelemek ipari használatban való sikerének kulcsa a lengéscsillapító mérnökök know-how-ja, a szimulációs technikák és a tömítés- és folyadéktechnika területén végzett évtizedes továbbfejlesztések.

Az automatizálás a közelmúltban gyors fejlődésen ment keresztül az elektronikus jelgyűjtés és -feldolgozás, valamint az adatkommunikáció új fejlesztéseinek köszönhetően. A nagyobb teljesítményű hajtástechnológiának köszönhetően a vállalatok képesek az automatizálás mértékét a kisszériás, prototípus és egyedi gyártás esetében is kiterjeszteni. Például sok vállalat alkalmaz automatizált folyamatokat, amelyek közül néhány nagyon gyors mozgást igényel, nagyon nagy tehetetlenségi erőkkel. De mit ér a legjobb meghajtó- és érzékelőtechnika, ha a mozgó tömegek mozgási energiája túl nagy ahhoz, hogy az elektromos alkatrészek vagy a pneumatika azonnal lelassítsa? És mi van akkor, ha a rendszereket és a gépeket áramkimaradás vagy hackertámadás bénítja meg, miközben teljes mozgásban vannak? Ezekre és más esetekre a tervezők hidraulikus alkatrészeket, például ipari lengéscsillapítókat használnak. Ezek például a forgóasztalokba beépítve nagy termelési sebességet tesznek lehetővé az egyes ciklusoknál történő pontos lassítás révén. Forgókarokon és portálrendszereken megbízhatóan fékezik a lineáris mozgásokat, és támogatják az időkritikus alkatrészek gyors szállítását egyik munkaállomásról a másikra. Az ACE Stoßdämpfer GmbH közel 60 évvel ezelőtt gyártotta az első állítható ipari lengéscsillapítókat az Egyesült Államokban, Detroit közelében az autógyártók számára. Ma a németországi Langenfeldben székhellyel rendelkező vállalat a STABILUS csoport része, és nemcsak lengéscsillapítókat, hanem olyan alkatrészeket is kínál, mint az ipari gázrugók, forgófékek, szorítóelemek és számos más megoldás, többek között a rezgések tehermentesítésére. A kis- és ipari lengéscsillapítók továbbra is központi üzleti terület maradtak. Nem utolsósorban azért, mert az egyedülálló know-how-t az USA-ban és Európában dolgozó fejlesztőmérnökök folyamatosan bővítették.

A MAGNUM sorozat: Hogyan lesz egy katalógus lengéscsillapítóból egyedi, ügyfélspecifikus termék

Erre kiváló példa a MAGNUM sorozat, amelyet az elmúlt 20 évben folyamatosan fejlesztettek. A magas igényekre és rugalmasságra tervezett sorozat hat, állítható és önbeálló ipari lengéscsillapító családból áll, közepes méretű, összesen 17 különböző alaptípussal. Mindegyik termékcsalád más-más követelményrendszert fed le. Vannak például speciális ipari lengéscsillapítók különösen nagy energiaelnyeléssel, kompakt kialakítással és fokozatmentes beállítással, valamint rendkívül magas és alacsony hőmérséklettartományokhoz való modellek.

Az élelmiszeripar vagy az orvostechnika speciális higiéniai előírásainak megfelelő rozsdamentes acél változatok is raktárról kaphatók. Ezeknek a felhasználók körében a lengéscsillapítók referenciaosztályának számító alkatrészeknek egy közös jellemzőjük van: a teljes löket alatt egyenletesen és egyenletesen lassítanak. Ez a teljes szerkezet maximális védelmét eredményezi, és lehetővé teszi a gépek és rendszerek gyorsabb mozgását. A hidraulikus lengéscsillapítók lágy lassulásának további előnye a jelentősen csendesebb működés.

Ezen előnyök kulcsa az egyedülálló csillapítási technológia, amelynek első eleme a nyomóhüvely. Ez biztosítja, hogy az ütköző tömeg mozgásba hozza a benne használt olajat, és végül szinte állandó hidraulikus nyomás mellett a mozgási energiát hőenergiává alakítja át. A piac ezt egyre nagyobb ütemben követeli meg, mivel a konstrukcióknak egyre hatékonyabbnak és gyorsabbnak kell lenniük. Annak érdekében, hogy ez az MC33-tól az MC64-ig terjedő, M33x1,5-től M64x2-ig terjedő megfelelő menettömegű standard termékcsaládban megvalósítható legyen, az ACE mérnökei többek között úgy módosítják a fojtófuratokat, hogy a felhasznált olaj a lehető legrövidebb idő alatt a dugattyú mögé és a kiegyenlítő tartályba kerüljön. Az ilyen olajvisszafolyás és furatoptimalizálás mellett a löket rövidítése is döntő szerepet játszik a ciklussebesség növelésében. Az átalakítások lehetővé teszik például, hogy a langenfeldi székhelyű vállalat tovább növelje az egyes modellek lökésenkénti energiafelvételének már eddig is jó értékeit 170 Nm-ről 6780 Nm-re, az ütési sebességeket pedig 0,02-ről 5 m/s/mp-re növelje. Konkrétan ügyfélspecifikus alkalmazásokat valósítottak meg 30 m/s ütési sebességgel és akár 250 százalékkal megnövelt energiaelnyeléssel. Az ACE know-how-jának és a gépelemek különlegesen magas minőségű kialakításának köszönhetően ezek a növekedések nemcsak a MAGNUM lengéscsillapítókkal, hanem az ACE kis lengéscsillapítóival és biztonsági lengéscsillapítóival is megvalósíthatók. Ezeket a teljesítményugrásokat aztán minden esetben ügyfélspecifikusan és az adott alkalmazási partnerekkel szoros együttműködésben valósítják meg.

Moduláris rendszer, beleértve az egyedi szimulációs technikákat

Az egyedi igények optimális kielégítése érdekében az ACE mérnökeinek több évtizedes tapasztalata és tudása mellett szimulációs szoftverekre is támaszkodik. Ez lehetővé teszi a rajnai kutató- és fejlesztőcsapat számára, hogy számos paramétert szimuláljon és változtasson. Az egyedi árajánlaton kívül különböző értékeket és grafikonokat, például lassulási görbéket, idő-elmozdulás vagy támasztóerő-elmozdulás görbéket bocsátanak az ügyfelek rendelkezésére. A csillapítók tulajdonságain és lassulási viselkedésén kívül a szimulációkba a tervezés egyéb lényeges összetevői is belekerülnek. Ezek közé tartoznak mindenekelőtt az alkalmazott hajtások, amelyek a további menetben eloszlatandó energiát termelik. Másodszor, részletesen megvizsgálják az üzemi körülményeket. A -12 °C és 66 °C közötti szabványos hőmérséklettartományon kívüli, szélsőséges körülmények között történő alkalmazásokhoz az ACE ezért különböző olajokat és tömítéseket kínál, amelyek a felső tartományban 150 °C-ra, az alsó tartományban pedig -50 °C-ra tervezhetők. Az élelmiszeripar számára élelmiszerolajjal és NSFH1 jóváhagyással rendelkező, tisztaszobakompatibilis változatok is kínálhatók, amelyeket előzetesen szimulálni lehet. A rozsdamentes acélból készült korrózióvédett változatok lehetővé teszik a különösen agresszív környezetben vagy olyan területeken történő alkalmazást, ahol a vizuális megjelenés is fontos. A lehetséges alkalmazások körét speciális tartozékok teszik teljessé. A

csavar előfeszítések például 25 fokos szögig tartó ütéseket tesznek lehetővé anélkül, hogy a tömítési technológiára és a lengéscsillapítók élettartamára negatív hatással lennének. Ez előre is pontosan kiszámítható, és így előre jelezhető az intézkedés sikere. Ugyanez vonatkozik a további zajvédelem érdekében alkalmazott PU-fejekre is.

Ennek az egyedülálló moduláris rendszernek köszönhetően, a mérnöki know-how-val és a szimulációs szoftverrel kombinálva az ACE minden tervezésnél a lehető legnagyobb fokú egyediséget tudja biztosítani az automatizálásban, és az ügyfél kérésére a kiváló minőségű, szabványos ipari lengéscsillapítókat testre szabott megoldásokká alakítja át.

További hírek

A digitalizációt és a lean menedzsment megközelítést sok vállalatnál üdvözlendő fogyókúrának teki...

A kerekesszékek tesztelésekor a gyártók érthető okokb&...

A kerekesszékek tesztelésekor a gyártók érthető okokb&...

A vészleállító szakemberek ünneplik a filmes és televíziós premiereket
Ha az ipari csillapítási technológiáról van szó, az ACE az egyik első választási lehetőség a legtöbb mérnök és tervező számára világszerte. Nem számít, hogy a szakemberek manapság milyen megkeresésekkel fordulnak hozzájuk, az ACE mindig gyorsan válaszol rájuk, akár online, akár személyes kapcsolatfelvétel útján a helyszínen.

A kerekesszékek kialakításában még sok a javítanivaló. Ezt mutatja az egytengelyes Hoss Mobility,...